
گوگل چگونه زبان انسان را متوجه میشود !
گوگل چگونه زبان انسان را متوجه میشود !
گوگل با استفاده از چندین هوش مصنوعی که به طور منظم با هم در ارتباط هستند ، قادر به فهمیدن زبان انسان و نشان دادن نتیجه مورد قبول به آنها است.
پاندو نایاک (Pandu Nayak) معاون اجرایی گوگل دربارهی این که این هوش های مصنوعی چطور کار میکنند ، در مقاله جدید خود توضیحاتی داده است.
نایاک در مورد الگوریتم های زیر که نقش مهمی در سرچ دارند ، توضیحاتی داده است
- رنک برین
- تطابق عصبی (Neural matching)
- الگوریتم برت
- MUM
همهی الگوریتم های بالا بصورت هماهنگ با هم در تعامل هستند و به هم کمک میکنند تا بهترین نتیجه را به کاران خود نمایش دهند.
رنک برین
رنک برین در سال 2015 به وجود آمد. و همانطور که از اسمش پیداست ، هدف این الگوریتم آن است که بهترین نتیجه را بر اساس سرچ های کاربر نمایش دهد.
همانطور که میدانید رنک برین جزو اوین الگوریتم هوش مصنوعی گوگل است و تا به امروز نقش مهمی در نتایج سرچ ایفا کرده است.
این الگوریتم به گوگل کمک میکند که متوجه ارتباط بین کلمات جستوجو شده و مفاهیم در دنیای واقعی شود.
نایاک توضیح میدهد که رنک برین چطور کار میکند:
برای مثال اگر شما سرچ کنید “اسم بالاترین مصرف کننده در زنجیره غذایی چیست؟” الگوریتم با بررسی صفحات مختلف و مفهوم آنها متوجه میشود سرچ شما در رابطه با زنجیره غذایی انسان نیست و مربوط به حیوانات است و با بررسی آنها رنک برین متوجه میشود که عنوانی که کاربر دانبال آن است کلمه “Apex predator” است
الگوریتم تطبیق عصبی (Neural Matching)
گوگل این الگوریتم را در سال 2018 معرفی کرد.
این الگوریتم به گوگل کمک میکند تا ارتباط معنایی بین کلمات و برگه های مرتبط را پیدا کند. الگوریتم “neural matching” به جای این که به دنبال کلمه ای بگردد ، کل جمله سرچ شده و برگه های را بررسی میکند تا نزدیک ترین محتوا را به کاربر نمایش دهد.
الگوریتم برت
الگوریتم برت اولین بار سال 2019 معرفی شد. هدف آن بررسی مطالب مرتبط و رتبه دادن به آنهاست. الگوریتم برت میتواند متوجه ارتباط کلمات با یکدیگر شود تا به کاربر دقیق ترین مطالب را نمایش دهد.
الگورریتم برت با استفاده از این روش میتواند محتواهایی که در سطح وب هست را سریع تر از همیشه به هم ارتباط دهد.
نایاک توضیح میدهد که :
اگر شما سرچ کنید که “آیا شما میتوانید برای کسی دارو بگیرید داروخانه” برت متوجه میشود که شما به دنبال آن هستید که آیا میتوانید برای شخص دیگری در داروخانه دارو تهیه کنید؟
الگوریتم مام (MUM)
مام (MUM) مخفف کلمه “Multitask Unified Model” است و جزو آخریت الگوریتم های معرفی شده توسط گوگل است و در سال 2021 معرفی شد.
این الگوریتم هزاران برابر از الگوریتم برت قدرتمندتر است و قابلیت در ک محتوا و نشان دادن آن را دارد. در زمان های اولیه انشار آن بصورت محدود از آن استفاده میشد.
هم اکنون این الگوریتم برای اطلاعات در مورد واکسن کووید 19 استفاده میشود. در آیند قرار است از این الگوریتم در گوگل لنز نیز استفاده شود.
مروری بر این مقاله
گوگل با استفاده از چندین هوش مصنوعی که به طور منظم با هم در ارتباط هستند ، قادر به فهمیدن زبان انسان و نشان دادن نتیجه مورد قبول به آنها است.
آیا این مقاله مفید بود؟
از ۱ تا ۵ چه امتیازی میدهید؟
میانگین امتیاز از رای
اولین نفر باشید که رای میدهد!
- در صورت مفید بودن، این مطلب را به دیگران هم هدیه کنید
فراوبمستر را دنبال کنید
فراوبمستر را دنبال کنید
دیدگاهتان را بنویسید