الگوریتم مرغ مگس خوار، وظیفه بررسی و درک مفهوم عبارت جستجو شده را دارد و به کاربر کمک میکند تا در سریعترین زمان ممکن به هدف خود برسد. ایجاد تجربه خوب جستجو برعهده الگوریتم مرغ مگسخوار است.
ویدیو آموزش الگوریتم مرغ مگسخوار
جستجوی دیوانه کننده در گوگل
اگر یکی از قدیمیهای فضای مجازی و جستجو در اینترنت هستید، حتما یادتان میآید که در زمان نه چندان دور، کافی بود کلمهای را در گوگل جستجو کنید و وارد صفحهی لینکهایی که در نتایج اول میدرخشیدن شوید، قطعا با محتوایی رو به رو میشدید که اگر هم اطلاعاتی درباره عبارت جستجو شده خود داشید، از یاد میبردید؛اما در این لحظه کافی بود به صورت خیلی اتفاقی، گوشهای از این صفحات را (اشتباها) کلیک میکردید؛ آن زمان بود که با سیل عظیمی از تبلیغات پاپ آپ رو به رو میشدید و با دلی خون، مشغول به بستند صفحات تبلیغ میکردید.
این صفحات به کمک لینک های اسپم و نوشتن بیش از حد کلمات کلیدی (که الان جزو سئو کلاه سیاه محسوب میشود) وارد نتایج جستجو شده بودند که بعد ها به کمک الگوریتم پاندا که وظیفه بررسی محتوای صفحات و الگوریتم پنگوئن که وظیفه مبارزه با سایت هایی که لینک اسپم میساختند، از نتایج گوگل حذف شدن.
اما برسیم به الگوریتم مرغ مگسخوار…
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل (یا hummingbird) چیست ؟
رفته رفته گوگل متوجه این شد که باید به معنای کلمات و ارتباط بین آنها توجه بیشتری کنید. چون تا آن زمان تولید کنندگان محتوا مجبور بودند که کلمات کلیدی را در هنگام تولید محتوا، مرتب تکرار کنند و این از کیفیت و خوانایی محتوا کم میکرد.
سرانجام در سال 2013 گوگل الگوریتمی را برای بهبود نتایج جستجو به نام الگوریتم مرغ مگس خوار یا hammingbird معرفی کرد.
حالا یک مثال: فرض کنید در کنار خانواده تصمیم دارید به تعطیلات بروید و استان مد نظر خود را گیلان انتخاب کرده اید، اما نمیدانید که در استان گیلان چه جاذبه های گردشگری دارد و نمیدانید به کدام شهر استان گیلان سفر کنید به خانواده خوش میگذرد؛ پس، عبارت “جاذبه های گردشگری گیلان” را در گوگل جستجو میکنید و بهترین مناطق گیلان به همراه تصاویر نمایش داده میشود. به این فکر میکنید که گوگل چطور متوجه منظور من شده.
در اینجا پای الگوریتم مرغ مگس خوار درمیان است. ضمنا، نه تنها الگوریتم مرغ مگسخوار سریعتر شما را به نتیجه دلخواه میرساند، بلکه پیشنهاد های دیگری را هم مرتبط با موضوع شما ارائه میکند.
هدف الگوریتم مرغ مگس خوار چیست ؟
معمولا هدف اصلی تمام الگوریتمها و الگوریتم مرغ مگس خوار، افزایش کیفیت نتایج جستجو و میزان رضایتمندی کاربران است.
گوگل در این الگوریتم سعی کرده تا با درک منظور کاربر و مفهوم کلمات، چیزی را نمایش دهد که کاربر دقیقا به دنبال آن است. یک مثال دیگر در این رابطه میتواند موضوع را مشخص کند؛
شما با جستجوی کلمه “جهانگیری” اخبار آقای جهانگیری، سیاستمدار ایرانی را مشاهده میکنید:
اما زمانی که کلمه “غذای جهانگیری” را جستجو میکنید، در ابتدا آدرس و مشخصات رستورانهایی با نام جهانگیری را مشاهده خواهید کرد.
پس تا اینجا متوجه شدید الگوریتم مرغ مگس خوار با درک مفهموم و منظور کاربر، بهترین نتایج را به او نشان میدهد. اما شاید این سوال در ذهن شما پیش بیاید که این الگوریتم چگونه مفهوم و منظور را درک میکند؛ بایید کمی عمیقتر شویم.
الگوریتم مرغ مگس خوار چگونه کار میکند؟
الگوریتم مرغ مگس خوار با کمک دو ابزار دیگر گوگل این کار را انجام میدهد:
1 – گراف دانش گوگل (The Knowledge Graph)
2 – جستجوی معنایی (Semantic Search)
گراف دانش گوگل (The Knowledge Graph)
گوگل با استفاده از گراف دانش، اطلاعات مفید و پراکنده ای که در سایت ها وجود دارد را جمع بندی کرده و در نتایج به شما نشان میدهد. مثلا فرض کنید میخواهید راجب فیلم “شنای پروانه” اطلاعاتی را بدست بیاورید. این کلمه را در گوگل جستجو میکنید و در سمت راست نتایج، بازیگران، کارگردان، سال تولید و… را مشاهده میکنید که این اطلاعات معمولا از سایتهای ویکیپدیا و IMDB گرفته میشود.
با این وجود متوجه این میشویم که گوگل ارتباط میان دو صفحه را متوجه میشود، پس در استراتژی دریافت بک لینک به این موضوع اهمیت دهید.
زمانی که موردی را جستجو میکنید، توضیحات مختصری که در سمت راست نتایج به شما نمایش داده میشود، معمولا گراف دانش است.
جستجوی معنایی (Semantic Search)
در جستجوی معنایی به جای اینکه از جستجوی کلمه به کلمه استفاده شود، تمرکز برروی کل عبارت است. در جستجوی معنایی شاهد ارتباط معنایی بین دو عبارت جستجو شده هستیم، نه دو کلمه. گوگل با استفاده از تاریخچه جستجو های قبلی و مکان زندگی، نتایج جستجو را برایتان شخصی سازی کرده و به نمایش درمیآورد.
در تصویر بالا عبارت “کباب کوبیده” سرچ شده است، گوگل نه تنها آموزش تهیه کباب کوبیده را در نتایج قرار داده، بلکه رستوران هایی که نزدیک به محل زندگی کاربر هستند و کباب کوبیده سرو میکنند را در نتایج ارئه داده و مرغ مگس خوار به خوبی مفهوم بین کوبیده و رستوران را درک میکند.
مرغ مگس خوار نماد چیست؟
جالب است بدانید مرغ مگس خوار در کنار دقت بالایی که دارد، زمانی که در آسمان پرواز میکند سرعت بسیار بالایی دارد که دیدن آن دشوار است. گوگل این نام را هوشمندانه برای الگوریتم خود انتخاب کرده است چون این الگوریتم با دقت و سرعت بالا کلمات و مترادفهای آن را شناسایی کرده و بهترین نتایج را به شما نشان میدهد. وب سایت هایی که محتوای خوبی ندارند و بیش از اندازه از کلمات کلیدی استفاده میکنند، حنایشان در الگوریتم مرغ مگسخوار رنگی ندارد.
سئو سایت برای مرغ مگس خوار
برای اینکه بتوانیم رتبه خوبی بگیریم، باید سایت را برای بعضی از الگوریتم ها بهینه کنیم. الگوریتم مرغ مگس خوار یکی از آن دسته از الگوریتم هایی است که برای خود قوانینی دارد که در ادامه اشاره میکنیم.
استفاده از مترادفها یا LSI ها
در محتوایی که مینویسید در کنار استفاده از کلمه کلیدی، از مترادف های اون هم استفاده کنید به عنوان مثال، زمانی که درباره فیلم شنای پروانه مینویسید، از عبارت های “فیلمی با بازی جواد عزتی“, “فیلمی به کارگردانی محمد کارت” هم استفاده کنید.
LSI مخفف عبارت Latent Semantic Indexing، یعنی فهرست بندی معنایی پنهان، به کلماتی گفته میشود که با کلمه کلیدی شما یا هر عبارت دیگر،ارتباط معنایی داشته باشد.
به فرض شما به برای تفریح به یک جنگل رفته اید و میخواهید داستان سفرتان را برای شخص دیگری توضیح دهید، اگر از صحبت هایی که میکنید بخواهیم کلمه کلیدی استخراج کنیم به شکل زیر خواهد بود.
- درخت با ارتفاع زیاد
- جنگل سرسبز
- صدای پرندگان و…
برای یافتن LSI های کلمه کلیدی شما، میتوانید از سایت Lsigraph استفاده کنید. اگر از اینگونه کلمات در محتوایتان استفاده کنید، یک گام به جلب توجه الگوریتم hummingbird نزدیک شده اید.
استفاده از اسکیما (Schema)
ما برای این از داده های ساخت داده یا اسکیما استفاده میکنید تا به گوگل بفهمانیم راجب چه موضوعی صحبت میکنیم. زمانی از اسکیما استفاده میکنیم،گوگل راحت تر متوجه محتوایی که درج کردهایم میشود، ضمن اینکه برروی بهبود سئو به صورت غیرمستقیم تاثیر میگذارد.
برای مشاهده لیست اسکیماهایی که گوگل از آنها پشتیبانی میکند، به سایت مرکز جستجوی گوگل بروید.
افزایش زمان حضور کاربر در سایت
اگر بتوانید زمان حضور کاربر را در سایت افزایش دهید و همچنین با انجام صحیح لینک سازی داخلی، نرخ پرش یا bounce rate را کاهش دهید، در نزد مرغ مگسخوار امتیاز مثبتی دارید.
پس سعی کنید تجربه کاربری خوبی برای کاربرانتان به کمک تصاویر جذاب، ویدئو های مفید و سرگرم کننده، تعریف داستان های مرتبط با محتوای شما و..، بسازید.
مروری براین مقاله
الگوریتم مرغ مگس خوار، وظیفه بررسی و درک مفهوم عبارت جستجو شده را دارد و به کاربر کمک میکند تا در سریعترین زمان ممکن به هدف خود برسد. ایجاد تجربه خوب جستجو برعهده الگوریتم مرغ مگسخوار است.
الگوریتم مرغ مگس خوار با کمک دو ابزار دیگر گوگل این کار را انجام میدهد:
1 – گراف دانش گوگل (The Knowledge Graph)
گراف دانش اطلاعات پراکنده سایتهایی مانند Wikipedia را جمع آوری میکند و در نتایج نشان میدهد. مانند زمانی که فیلمی را در گوگل جستجو میکنید و اطلاعاتی مانند، اسامی بازیگران، سال تولید، کارگردان و… را مشاهده میکنید.
2 – جستجوی معنایی (Semantic Search)
در جستجوی معنایی به جای اینکه از جستجوی کلمه به کلمه استفاده شود، تمرکز برروی کل عبارت است. به عنوان مثال زمانی که کلمه کباب کوبیده را جستجو میکنید، در کنار آموزش تهیه کباب کوبیده، رستوران های اطراف هم نمایش داده میشوند.
1 – برای جلب توجه الگوریتم مرغ مگس خوار ، در کنار استفاده از کلمات کلیدی، از مترادف های آن هم استفاده کنید؛ پس در تحقیق کلمه کلیدی، مترادف های آن کلمه را هم در نظر بگیرید.
2 – استفاده از اسکیما (داده های ساخت یافته Schema)