چرا باید سرعت سایت را افزایش داد !
افزایش سرعت سایت دلایل زیادی دارد، بطور مثال موتور جستوجو گر مانند گوگل بسیار به سرعت سایت اهمیت میدهد و اگر سرعت سایت شما خوب باشد به سایت شما رنک بالاتری نسب به سایت های کند در صفحهی نتایج گوگل میدهد.
ویدیو آموزش افزایش سرعت سایت
مطالعات نشان داده است که 47 درصد از کاربران ، اگر باز شدن شدن یک وبسایت بیش از 2 ثانیه طول بکشد از سایت خارج میشوند. و دلیل دیگر این است که بسیاری از کسانی که آنلاین خرید میکنند آدم های هستند که صبر کمی دارند و دوست دارند زمانی وارد یک وبسایت میشوند ، سریع وبسایت باز شود و خریدشان را انجام دهند. پس اگر صاحب فروشگاه اینترنتی هستید ، افزایش سرعت سایت میتواند در فروش شما تاثیر گذار باشد.
چگونه سرعت سایت را اندازه بگیریم ؟
اولین کاری که باید انجام شود ، تست سرعت فعلی وبسایتتان است. توجه کنید که سرعت سایت به عوامل گوناگونی بستگی دارد و ممکن است هر صفحه ای از وبسایتتان با صفحهی دیگر متفاوت باشد. عواملی مانند :
- سایز آن صفحه
- تعداد ریکوست ها
- آیا سایت کش میشود یا خیر
- داینامیک یا استاتیک بودن آن
بطور کلی صفحه اصلی سایت ، برای تست سرعت سایت انجام میشود. برای تست سرعت سایت خود میتوانید از سایتهای زیر استفاده کنید.
10 روش برای افزایش سرعت سایت
1 – استفاده از هاست پر سرعت
یکی از راههایی که باعث افزایش سرعت وبسایتتان میشود ، استفاده از یک هاست با کیفیت است. شاید در اوایل راهاندازی وبسایت خود به این موضوع توجه نکنید و یک هاست اشتراکی با پهنای باند نامحدود ، فضای زیاد ، دامین تهیه کنید اما باید این موضوع را در نظر بگیرید که هاست اشتراکی نمیتواند سرعت خوبی به وبسایتتان دهد.
هاست های اشتراکی نمیتوانند عملکرد خوبی ارائه دهند ، به این دلیل که سایتهای زیادی همراه با سایت شما ، از هاست استفاده میکنند و نمیتوانید متوجه شوید که سایت دیگری چه مقدار در حال استفاده از فضای هاست است.
2 – استفاده قالب سبک وردپرس
بعضی از قالبهای وردپرس دارای ابزارهای زیادی هستند که در بیشتر اوقات نیاز به آن پیدا نخواهید کرد. سعی کنید قالبهایی انتخاب کنید که دارای انیمیشنهای بیهوده نباشد.
3 – بهینه سازی تصاویر
همانطور که میدانید یکی از عواملی که در سرعت سایت تاثیر زیادی دارد ، تصاویر هستند. سعی کنید تصاویری که انتخاب میکنید بیش از اندازه بزرگ نباشند و سعی کنید حجم آنها را در نرم افزارهایی مانند فتوشاپ پایین بیاورید. یکسری از وبسایت ها هم هستند که حجم عکس شما را بدون افت کیفیت کم میکنند. مانند :
compressjpeg.com برای فایل های jpg
tinypng.com برای فایلهای png
- مطالب پیشنهادی
4 – فشرده سازی CSS و JS
فشرده سازی فایل CSS و JS یکی از عواملی است که باعث افزایش سرعت سایت شما میشود. اگر سایتتان در وبسایتهای تست سرعت برسی کنید متوجه حجم CSS و JS میشوید. بطور کلی اگر حجم این فایلها را کم کنید ، باعث افزایش سرعت سایت شما میشود.
5 – استفاده افزونه کش
هربار که صفحه ای از یک وبسایت را باز میکنید، سرور سایت اطلاعاتی را از پایگاه داده و فایلهای PHP دریافت میکند و در قالب Html به شما نمایش میدهد. این پروسه کمی زمانبر است. درصورت نصب افزونههای کش این پروسه کمتر میشود به این صورت که بخشی از اطلاعات سایت کامل است (مثل تصاویر و فایلهای css) در حافظه سیستم کاربر ذخیره میشود. حالا اگر کاربر مجدداً وارد همان صفحه شود، دیگر اطلاعات، مراحل طولانی اولیه را طی نمیکند و از کش دریافت میشود.
افزونه های پیشنهادی مانند :
- WP Rocket
- W3 total cache
6 – استفاده از CDN
افرادی که سایت شما را مشاهده میکنند از مکانهای مختلف دنیا هستند. و همچنین باید بدانید که هر چه قدر کاربران شما ، از نظر مکانی از مکان هاست شما دور باشند ، در سرعت باز شدن سایت تاثیر دارد. به این معنا که هر چه قدر کاربر به مکان هاست شما نزدیک باشد ، سرعت سایت برایش بیشتر است.
زمانی که از CDN استفاده کنید اطلاعات سایت در سرورهای نزدیک به شما ذخیره میشود تا زمانی که بخواهید دوباره به سایت مراجعه کنید. این فرآیند باعث میشود سرعت لود سایت افزایش یابد.

7 – پاک کردن اطلاعات اضافی دیتابیس
پاک کردن اطلاعاتی که نیاز به آن ندارید باعث میشود در سرعت سایت شما تاثیر داشته باشد و همچنین باعث کاهش حجم بک آپ میشود. پاک کردن کامنتهای اسپم ، کاربران فیک ، محتواهای پیش نویس شده ، باعث افزایش سرعت وبسایت وردپرسی شما میشود.
8 – غیرفعال و پاک کردن افزونههای اضافی
نگه داشتن افزونههایی که از آن استفاده نمیکنید باعث ایجاد فایل های غیرضروری در فایل سایتان میشود که این کار هم باعث میشود که زمان بک آپ شما افزایش پیدا کند و هم باعث افزایش سرعت سایتتان میشود. در نتیجه نیاز است که اگر از افزونههایی که از آن استفاده نمیکنید را حذف کنید.
9 – کم کردن تعداد ریدایرکتها
گاهی با لینکهایی مواجه میشوید که با کلیک روی آن بعد از بازشدن آدرسی از سایت به صورت اتومات به صفحهی جدیدی انتقال داده میشوید. این همان ریدایرکت است. با کاهش ریدایرکتها میتوان سرعت سایت را افزایش داد.
10 – استفاده از Lazyload
استفاده از Lazyload یا همان بارگزاری کند ، باعث میشود که اگر در محتوای خود تصویر یا فیلمی دارید، بارگزاری آن نسبت به اسکرول کاربر باشد ، به این معنا که زمانی که کاربر به آن بخش از تصویر برود ، آن تصویر برایش باز شود. این روش تاثیر خوبی در بالا بردن سرعت سایت خواهد داشت. برای فعال کردن آن نیز میتوانید از افزونههایی همچون WP Rocket استفاده نمایید.
نتیجه گیری
مهمترین موضوع بالا بردن سرعت وبسایت این است که ، به کاربران شما کمک میکند تجربه خوبی از استفاده از سایت شما داشته باشند. همچنین به سایت شما کمک میکند که در موتورهای جستوجو رنک بهتری داشته باشند.
- شاید علاقهمند باشید...