
(جلسه 10) : آموزش نصب قالب وردپرس
قالب وردپرس یک ابزاری است که شما میتوانید با آن دیزاین سایت وردپرسی خود را تغییر دهید. عموما قالبها نحوه نمایش ، فونتها ، رنگها و … وبسایتتان را تغییر میدهند.
زمانی که شما وردپرس را نصب میکنید ، یک قالب بصورت پش فرض در آن قرار دارد و شما میتوانید بر اساس نیازتان آن را تغییر دهید. انتخاب یک قالب مناسب در جذب کاربر به ماندن و خواندن مطالب شما بسیار تاثیر گزار است. دقت کنید که اگر قالب شما امکانات بسیار داشته باشد اما کاربر پسند نباشد ، به مشکل بر خواهید خورد.
قالب وردپرس چگونه کار میکند
قالب وردپرس ترکیبی از فایلهای مختلف است که قالب را بوجود میآورد. فایلهایی مثل CSS , JavaScript ، عکس و فایلهای دیگر ، این قالبها نحوه نمایش سایت شما را تغییر میدهند. دقت کنید که قالبها محتوای سایت شما را تغییر نمیدهند و تنها آنها را زیبا میکنند.
ویدیو آموزش نصب قالب وردپرس
تفاوت قالب وردپرس و تمپلت !
افرادی تازه با دنیای وردپرس آشنا شده باشند ، شاید تفاوت قالب و تمپلت را متوجه نشوند و آنها را اشتباه بگیرند.
فایلهای تمپلت جزو قسمتی از قالبهای وردپرس هستند. مثل فایلهای استایل ، عکس و اسکریپت. در واقع شما نمیتوانید به تنهایی از تملتها استفاده کنید. تمپلتها به همراه بقیه فایلها در وبسایتتان نصب میشوند و ظاهر آن را تغییر میدهند.
همانطور که اشاره شد تمپلتها بخشی از قالب وردپرس هستند و آنها کنترل تنها بخشی از صفحه را در دست دارند. مانند فوتر ، هدر ، سایدبار و کامنتها.
نصب قالب وردپرس
برای نصب قالب وردپرس وارد پیشخوان وردپرس شوید ، و از قسمت نمایش – پوستهها را انتخاب کنید. در این بخش ، وردپرس 3 قالب بصورت رایگان در اختیار شما قرار داده است. هر کدام را که میخواهید روی فعال کنید کلیک کنید. با تغییر قالب سایت ، ظاهر سایت تغییر میکند اما محتوای شما ثابت میماند. دقت کنید این قالبها امکانات چندانی به شما نمیدهند و حتما به تغییر قالب خود فکر کنید.
برای مشاهده قالبهای رایگان بیشتر هم میتوانید به wordpress.org و در قسمت Theme قالب خود را انتخاب کنید.
نصب قالب از طریق Cpanel
زمانی که شما قالبی دانلود میکنید یا اینکه قالبی که خریداری کردهاید را تصمیم به نصب آن میگیرید. با این دقت کنید که قالب بصورت یک فایل زیپ است. کاری که باید انجام دهید آن است که ابتدا فایل را دانلود و سپس آن را به هاست (سی پنل) خود آپلود میکنید. یک روش راحت برای آپلود سریع وجود دارد که برای آموزش آن به انتقال فایل بین دو هاست مراجعه کنید.
پس از آپلود قالب و اکسترکت آن در بیشتر قالبهای آموزش نصب آن وجود دارد و میتوانید از آن استفاده کنید. اما تنها نقطه مشرک آنها داشتن فایل installer.php است. زمانی که قالب را اکسترکت کردید ، دو فایل از آن خارج میشود. یک قالب که بصورت زیپ است و فایل installer.php سپس این دو فایل را به پوشه public_html انتقال دهید.
پس انتقال آن نیاز است که در مرورگر خود example.com/installer.php را سرچ کنید. از این پس نصب قالب شروع میشود.
برای نصب قالب نیاز به یک دیتابیس دارید که در آموزش نصب وردپرس دربارهی آن صحبت شد.
پس از وارد شدن به آدرس example.com/installer.php با چنین صفحهای روبهرو میشوید روی Next کلیک کنید.
سپس وارد صفحه زیر میشوید اطلاعات دیتابیس خود را وارد کنید . نام دیتابیس ، یوزر و پسورد. قبل از رفتن به مرحله بعد روی Test DataBase کلیک کنید تا مطمئن شوید اطلاعات را درست وارد کردهاید. سپس Next را کلیک کنید.
در قسمت بعد روی advance option کلیک کنید و اطلاعات ورود به پیشخوان وردپرس را ثبت کنید.
و سپس دکمه next را انتخاب می کنیم. اگر در این قسمت هیچ خطایی رخ نداد نصب با موفقیت انجام می شود.
در آخر روی Test Site کلیک کرده و وارد دموی قالب میشوید برای ورود به پیشخوان وردپرس وارد آدرس example.com/wp-admin شوید.
بهتر است قالب رایگان استفاده نکنیم
به این توجه کنید که قالبهای رایگان برای کسانی که به تازگی از وردپرس استفاده میکنند ، میتواند به یادگیری آنان کمک کند. اما شما فرض کنید که فروشگاهی دارید و بیش 100 تا محصول دارید و میخواهید محصولات آن را در سایت قرار دهید ، دیگر قالب رایگان جوابگو کار شما نیست و ممکن است برای وبسایتان مشکل ایجاد کند.
پیشنهاد میشود برای ساخت چنین فروشگاههایی ، قالب فارسی غیر رایگان (پولی) استفاده کنید ، که بتوانید که اگر در قالب مشکلی پیش آمد بتوانید با پشتیبانی آن ارتباط برقرار کنید.
انواع قالب وردپرس
قالبهای وردپرس بسته به نوع کاری که قرار است انجام دهند ، دستههای مختلفی دارند. مانند قالب فروشگاهی ، قالب خبری ، قالب شرکتی و قالب چند منظوره . قالبها به این 4 دسته اصلی تقسیم میشوند. که هر کدام را مورد بررسی قرار میدهیم.
قالب فروشگاهی
قالب فروشگاهی همانطور که از اسمش پیداست برای افرادی که قصد فروش محصولات خود را بصورت آنلاین دارند ، استفاده میشود. فروشگاههای آنلاین این قابلیت را در اختیار شما قرار میدهند که برای محصولات خود عکس ، قیمت و ویژگی انتخاب کنید و آن را بفروش برسانید.
قالب خبری
برای افرادی که به دنبال انتشار اخبار روز دنیا هستند ، پیشنهاد میشود از این چنین قالبهایی استفاده کنید. خبرگزاریها بیشتر از چنین قالب هایی استفاده میکنند. به این صورت که مانند روزنامه ، تیترهای اصلی را در بالا بصورت درشت قرار میدهند و مطالب را در زیر آن مینویسد.
قالب چندمنظوره
از قالبهای چندمنظوره میتوان برای اهداف گوناگون استفاده کرد. اینچنین قالبها ، قابلیت انعطافپذیری و کارایی زیادی دارند. این قالبها بدیل ویژگیهایی که دارند امکانات زیادی در اختیار افراد قرار میدهند.
قالب شرکتی
قالب شرکتی بیشتر برای افرادی که دارای شرکت یا کمپانی هستند استفاده میشود . این افراد میتوانند شرکت خود را معرفی و در مورد پروژها بنویسند و محصولات خود را به نمایش بگذارند.
ویرایش قالب وردپرس
تا به اینجا شما را با انواع قالبها آشنا و نحوه نصب آن را آموزش دادیم. اکنون به ویرایش آن میپردازیم. برای اینکار وارد پیشخوان وردپرس میشویم و از بخش نمایشها وارد سفارشسازی میشوید. وردپرس امکان خوبی که در اختیار شما قرار میدهد این است که اگر به کدنویسی تسلط ندارید میتوانید از بخش ابزارک قسمتهای زیادی از سایت را به دلخواه خودتان تغییر دهید.
ابزارکها در وردپرس
در قسمت ابزارکها شما میتوانید قسمتهایی از جمله فوتر ، هدر و سایدبار سایتتان را تغییر دهید . ابزارکها عموما در قالبهای که امکانات بالایی دارد استفاده میشود تا کاربر بتواند مکانهای زیادی از وبسایت را تغییر دهد.
جمعبندی
این مقاله هم به پایان رسید در آخر به چند نکته توجه کنید. اگر به کدنویسی تسلط ندارید قسمت ویرایشگر پوسته را تغییر ندهید. بدلیل اینکه با تغییر یک کد به اشتباه امکان دارد محتوای سایتتان به کلی از بین رود.
بک موضوع دیگر که باید به آن توجه کنید همیشه سعی کنید یک نسخه آفلاین در لوکال هاست خود داشته باشید تا درصورت از بین رفتن اطلاعات به هر طریقی بتوانید محتوای خود را بازیابی کنید. میتوانید به آموزش نصب وردپرس در لوکال هاست مراجعه کنید.
موفق باشید.
آیا این مقاله مفید بود؟
از ۱ تا ۵ چه امتیازی میدهید؟
میانگین امتیاز از رای
اولین نفر باشید که رای میدهد!
- در صورت مفید بودن، این مطلب را به دیگران هم هدیه کنید
فراوبمستر را دنبال کنید
فراوبمستر را دنبال کنید
دیدگاهتان را بنویسید