آموزش خرید هاست
درود بر شما. به جلسه سوم از دوره رایگان راهاندازی سایت با وردپرس خوش آمدید. در این جلسه قصد داریم تا خرید هاست، تفاوت های هاست وردپرس و اتصال دامنه به هاست (تنظیم کردن dns) را با هم آموزش ببینیم.
ویدیو آموزش خرید هاست
1- در دسترس بودن هاست
میزان در دسترس بودن هاست را آپ تایم (uptime) میگویند. معمولا هرجایی که خدمات هاست ارائه میکند، میزان در آپتایم هاست را 99/9 درصد اعلام میکند؛ اما خب بسیاری از سایتها راستش را به شما نمیگویند.
2- منابع هاست
زمانی که تصمیم به خرید هاست گرفتید، باید دقت کنید، هاستی که در اختیار شما قرار می گیرد از لحاظ سخت افزاری مانند هارد (hard)، پردازنده (cpu)، رم (ram) و… به چه صورت است. هر چقدر که منابع سخت افزاری کم و محدود باشد، طبیعتاً سایت شما سرعت مطلوبی نخواهد داشت.
3- مکان سرور
هاست ایرانی بخریم یا خارج از ایران؟
معمولاً میگویند اگر کاربران سایت در ایران حضور دارند از هاست های ایرانی استفاده کنید همچنین میگویند هاستهای ایرانی برای سئو (که در جلسات بعدی بیشتر آشنا خواهیم شد) مناسب تر هستند. اما تجربه نشان داده که همیشه اینطور نیست و در بسیاری از مواقع هاست های خارجی بهتر از هاست ایران عمل کردهاند. اینکه میخواهید مکان میزبان دهی سایت شما در ایران باشد یا کشورهای دیگر (مانند آلمان و فرانسه) به خودتان بستگی دارد اما در بسیاری از مواقع دیده شده که سایت های وردپرسی با هاست های خارجی، عملکرد بهتری دارند.
4- ارائه گواهینامه امنیتی ssl
ssl یک گواهینامه امنیتی است که به آن پروتکل https میگویند. اگر شرکت ارائه کننده هاست، ssl را به صورت رایگان در اختیار شما قرار ندهد، ناچارید با هزینه های زیاد آن را تهیه کنید، هستی در زمان خرید هاست دقت کنید که گواهینامه ssl به صورت رایگان در اختیار شما قرار گیرد.
توجه کنید که با داشتن ssl، سایت شما از نظر مرورگرها امن به نظر می رسد و برای سئو بسیار خوب است که ssl را داشته باشید و همچنین زمانی که وب سایت خود را راه اندازی کردید و نیاز به درگاه پرداخت اینترنتی داشتید، برای گرفتن درگاه، حتماً باید سایت شما با https بارگذاری شود (یعنی ssl نصب باشد).
5- پشتیبان گیری (backup)
سعی کنید هاستی را انتخاب کنید که دائم از اطلاعات سایت شما پشتیبان (backup) تهیه کند. بسیاری از شرکت های هاستینگ وجود دارد که روزانه از سایت شما backup تهیه میکنند، از آنها استفاده کنید.
6- قیمت مناسب
یکی دیگر از فاکتورهای مهم خرید هاست قیمت مناسب آن است. در زمان خرید هاست قیمت آن توجه کنید. اگر شرکتی قیمت پایین تر از حد معمول را برای هاست های خود در نظر گرفته بود، حتماً به آن شک کنید زیرا یک جای کار می لنگد. اما از طرفی همیشه هزینه های زیاد برای خرید هاست ، نشانهی با کیفیت بودن هاست نیست.
7- پشتیبانی شرکت
در اینجا منظور از پشتیبانی، پشتیبان گیری از فایل ها نیست. منظور خود شرکت و کارکنان آن شرکت است که باید به درخواست های شما سریع و مفید و محترمانه پاسخ دهند.
8- کنترل پنل هاست
منظور از کنترل پنل همان رابط گرافیکی کار با هاست است، در هاست های لینوکسی معمولاً دو نوع هستند
- سی پنل (Cpanel)
- دایرکت ادمین (directadmin)
فرقی نمی کند که شما از کدام کنترل پنل هاست استفاده می کنید اما معمولاً دایرکت ادمین برای هاست های ایرانی استفاده می شود.
(به تجربه شخصی)، استفاده از سی پنل آسان تر و روان و دلنشین تر از دایرکت ادمین است.
9- پهنای باند
به مقدار ترافیکی که میتواند روی وب سایت شما باشد، پهنای باند گفته میشود. اینطور فرض کنید که به مقدار ترافیکی که بین شما و هاست رد و بدل میشه، از پهنای باند شما استفاده میشه (به عنوان مثال، میزان بازدید از سایت، بارگذاری تصاویر سایت برای کاربر، مشاهده و دانلود ویدیویی که در هاست شما قرار دارد و…). پهنای باند به صورت ماهانه است و معمولاً شرکت های هاستینگ پهنای باند مناسبی ارائه می دهند؛ برخی از شرکتها هم پهنای باند نامحدود دارند؛ اما این نکته را به خاطر داشته باشید که اگر پهنای باند شما تمام شود، سایت شما از دسترس خارج میشود (یا اصطلاحا suspend میشود)
سخن پایانی
در نکات خرید host، موارد دیگری هم وجود داشتند، مانند: فضای هاست، دامنه اضافی (addon domain)، امنیت سرور، پارک دامنه (park domain)، ساب دامین (subdomain) و… که ما سعی کردیم مهمترین این نکات را در خرید هاست بیان کنیم.
نتیجه
در خرید هاست دقت کنید اما زیاد وسواس به خرج ندهید. تیم حاجی وبمستر برای راه اندازی سایت ها همیشه از این ترفند استفاده میکنه:
ما ابتدا هاست ارزان قیمت و کمی ضعیف را خریداری میکنیم تا سایت را راه اندازی کنیم. بعد از راه اندازی کامل سایت، آن را به یک هاست بهتر منتقل میکنیم. در این صورت از هزینه بهینه مصرف میکنیم.
مروری بر این مقاله
با یک جستجوی ساده در گوگل میبینید که سایت های معتبری برای خرید هاست وجود دارد که میتوانید از این سایت ها، هاست تهیه کنید؛ شرکت هایی مانند:
- میهن وب هاست
- ایران سرور
- ایران هاست
- پارس پک
- هاست ایران
- میزبان فا و…
هاست وردپرس همان هاست لینوکس است با منابع بیشتر که باعث بهبود سرعت وردپرس میشود. باید بدانید که هاست وردپرس، هاست مجزایی نیست اما معمولا منابع سخت افزاری بیشتری در اختیار شما قرار میگیرد.
- در دسترس بودن هاست (آپ تایم)
- منابع هاست
- مکان سرور
- ارائه گواهینامه امنیتی ssl
- پشتیبان گیری (backup)
- پهنای باند
- قیمت هاست
- پشتیبانی شرکت و…
که میتوانید از بخش “در خرید هاست به چه مواردی دقت کنیم ؟” این موارد را به صورت کامل مطالعه نمایید.
به مقدار ترافیکی که میتواند روی وب سایت شما باشد، پهنای باند گفته میشود. اینطور فرض کنید که به مقدار ترافیکی که بین شما و هاست رد و بدل میشه، از پهنای باند شما استفاده میشه (به عنوان مثال، میزان بازدید از سایت، بارگذاری تصاویر سایت برای کاربر، مشاهده و دانلود ویدیویی که در هاست شما قرار دارد و…). معمولاً شرکت های هاستینگ پهنای باند مناسبی ارائه می دهند؛ برخی از شرکتها هم پهنای باند نامحدود دارند؛ اما این نکته را به خاطر داشته باشید که اگر پهنای باند شما تمام شود، سایت شما از دسترس خارج میشود (یا اصطلاحا suspend میشود)
تجربیات خودتان را در خصوص خرید هاست با ما به اشتراک بگذارید.
اتصال دامنه به هاست
اگر اتصال دامنه به هاست در این آموزش گنگ بود، می توانید این آموزش تکمیلی را مشاهده کنید