سبد خرید 0

چگونه سایت بسازیم؟ آموزش ساخت سایت بدون نیاز به برنامه نویسی

در اینجا صفر تا صد آموزش ساخت سایت بدون دانش برنامه نویسی را آموزید. این آموزش، جلسه اول دوره طراحی سایت با وردپرس [رایگان] می‌باشد. برای مشاهده دوره به صورت کامل اینجا کلیک کنید.

 
 
در این مقاله چه می‌خوانید؟ (فهرست)
آزمـون بدهـیـد!

این آموزش دارای آزمون است. پس از مطالعه آموزش های این صفحه می‌توانید در آزمون شرکت کنید و درک خود را از این آموزش محک بزنید و همچنین خودتان را به چالش بکشید!

چه چیزی یاد میگیرید؟

موارد زیر را در این آموزش توضیح داده ایم. 

  • وب سایت چیست؟
  • چگونه سایت بسازیم؟
  • چگونه در سیستم خودمان (Local) سایت را راه اندازی کنیم؟
  • آموزش راه اندازی سایت با وردپرس (WordPress).
  • انتخاب یک پوسته (قالب) مناسب برای وب سایت.
  • معرفی بهترین و کارآمدترین افزونه های وردپرس.
  • ساخت صفحات مختلف در وردپرس ، ایجاد منو در وردپرس.
  • اضافه کردن فرم تماس و صفحه درباره ما به وب‌سایت.
  • دامنه (domain) چیست و چگونه دامنه خریداری کنیم؟
  • هاست (host) چیست و چطور هاست خریداری کنیم؟
  • چگونه سایت را از لوکال به هاست منتقل کنیم؟
  • و…

وب سایت چیست ؟

وب سایت چیست؟ آموزش ساخت سایت

وب سایت (website) یا وب‌گاه به مجموعه از صفحات که دارای اطلاعاتی مانند محتوا، تصاویر، ویدئو ها، پادکست و… هستند گفته می شود که در بستر اینترنت نمایش داده می‌شوند. وب سایت ها معمولا یک آدرس دارند که با وارد کردن آن آدرس در مرورگرهای اینترنت، می‌توان وارد وب سایت شد.

وب سایت ها به دو صورت استاتیک و پویا هستند: وب‌سایت‌های استاتیک شامل صفحات (HTML) ثابت هستند و محتوای آن‌ها توسط کد قرار داده می شوند و  وب‌سایت‌های پویا با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی مانند PHP، ASP.NET، محتوای آنها نمایش داده می شود.

چگونه سایت بسازیم؟

بهترین جواب به سوال چگونه سایت بسازیم به نظرم جواب زیر است (که در ادامه مفصل توضیح خواهیم داد) :

چگونه سایت بسازیم

 موضوعیه که خیلی ها به دنبالشن و توی این مقاله میخوایم یه گپ و گفت خودمونی داشته باشیم از اینکه چطور میتونیم سایت بسازیم و کدوم روش بهتره. در انتهای این مقاله شمارو دعوت میکنم به دوره رایگان آموزش راه اندازی سایت.

محتوای این مقاله خودمونی نوشته شده و توی مقالات دیگه به این شکل نوشته نمیشه، پس نگران نباشید.. 😉 . ضمن اینکه ابتدا ویدیو رو گذاشتم، اما پیشنهاد میکنم مطالب این صفحه رو مطالعه کنید، چون موضوعات جالبی گفته شده.

 
 

امروز که دارم این متن رو مینویسم کسب و کار اینترنتی به خوبی در جهان جا افتاده و ایران هم کسب و کارهای آنلاین خوبی داره. اکثر کسب و کارها به دنبال جذب مشتری و فروش بیشتر هستند. ضمن اینکه در این زمان فروش اینترنتی جایگاه خیلی خوبی در بین مردم پیدا کرده و مالکان کسب و کارهای سنتی به شدت به دنبال آنلاین کردن خدمات خودشون هستند.

social-media-marketing

یکی از بهترین راه ها برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی در کنار صفحه‌ی اینستاگرامی، داشتن وب سایت‌ِ؛ جایی که محصولات و توضیحات اون رو قرار می‌دید و کاربر با یک کلیک محصول شما رو خریداری و وجه پرداخت شده به حساب شما واریز میشه حتی اگه تو خونه خواب بودید. این معرکه نیست ؟

حالا که با اهمیت وبسایت آشنا شدید و فهمیدید که داشتن یک سایت چقدر کار شمارو راحت تر میکنه، بهتره که شما هم دست به کار بشید و برای خودتون یک سایت اینترنتی بسازید و یا اگه کسب و کاری ندارید، راه ساخت سایت رو یاد بگیرید و برای کسانی که سایت میخوان، یک وبسایت توپ راه اندازی کنید و کسب در آمد کنید.

این آموزش قسمت اول دوره آموزش راه اندازی سایت و آموزش وردپرس (که جلوتر میگم چیه) هست، پس با من برای راه اندازی کسب و کار به شکل نسل جدید، همراه باشید.

material-website

وب سایت (website) چیست ؟

اگر شمایی که دارید این مطلب رو میخونید، با طراحی سایت آشنا نیستید یا اصلا نمیدونید چیه، به شکل خودمونی، وبسایت یک صفحه ای در اینترنت گفته میشه که شامل متن و عکس (و گاها فیلم و صدا یا پادکست) هست.

قبل از اینکه یاد بگیریم چطور یک سایت رو راه اندازی کنیم باید با دو مفهوم دامنه و هاست آشنا بشیم

دامنه domain

دامنه یا دامین (Domain) چیست ؟

Domain که به فارسی دامین نوشته میشه و دامنه میگن بهش، همون آدرسی هست که شما توی مرورگر خودتون وارد میکنید و وارد سایت می‌ شید. به عنوان مثال google.com یا دامنه سایت ما یعنی farawebmaster.com نمونه هایی از دو دامنه هستند که با وارد کردنشون توی مرورگرتون وارد سایت می‌شید.

اگه میخواید مثل متخصص ها حرف بزنید بگید دامین (domain) و دامنه کمتر بگید !!!!

دامنه ها از سه قسمت 1-پیشوند 2- نام دامنه و 3- پسوند تشکیل میشن.

پیشوند دامنه: wwwای است که در ابتدای دامنه نوشته میشه و بارها اون رو دیدید. برای مثال بالا، www.google.com

نام دامنه: همون نامی که برای سایتتون انتخاب می‌کنید. سعی کنید نام با مسما رو انتخاب کنید و از لحاظ نوشتاری آسون باشه.

پسوند دامنه: حروفی که در انتهای دامنه بعد از نقطه (دات) نوشته میشه، و معمولاً هم مخفف نام یک کشور هستند به عنوان مثال دامنه های ir مخفف iran یا دامنه‌های af مخفف afghanistan هستند.

تا همینجا برای دانستن این که دامنه چیه کافیه، در جلسه ثبت دامنه، به صورت کامل درباره دامنه صحبت می کنم.

هاست , هاستینگ, hosting

هاست (host) چیست ؟

هاست برخلاف کلمه ای که نوشته‌ میشه، چیز عجیبی نیست. هاست به معنی میزبانِ. (شما به این شکل تصور کنید که،) کامپیوتری که دائم روشنِ ، به اینترنت متصلِ ، اطلاعات (سایت ها) در اون ذخیره میشه و زمانی که کاربر نام سایتی رو در مرورگر وارد می‌کنه، محتوای سایت (مانند متن، عکس، فیلم و…) از این کامپیوتر خوانده (یا بارگذاری) میشه رو، هاست میگن.

البته این توضیح کمی هم به سرور شباهت داره .

انواع هاست

هاست ها دو نوع هستند، هاست ویندوز و هاست لینوکس.

سایت هایی که برنامه نویسی می‌شن، هرکدام با یک زبان برنامه نویسی شده.

سایت هایی که با زبان برنامه نویسی php راه اندازی شدند از هاست های لینوکسی استفاده می‌کنند.

و سایت هایی که با زبان برنامه نویسی asp راه اندازی شدند، از هاست های ویندوزی استفاده می‌کنند.

این تعریف مختصری از انواع هاست بود که در جلسات بعد بیشتر به این موضوع می‌پردازیم.

حالا برسیم به بحث اصلی …

استفاده از وبلاگ, چگونه سایت بسازیم ؟

استفاده از وبلاگ

وبلاگ ها از قدیم الایام وجود داشتند و بیشتر از این سرویس استفاده می شد تا کاربر بتونه یک صفحه شخصی داشته باشه و وقایع روزانه یا تجربیات خودش  رو درون ثبت کنه و یا نهایتا یه صفحه شرکتی برای برند خودش داشته باشه.

الان هم شما میتونید از وبلاگ برای راه اندازی وب سایت استفاده کنید و دامنه خودتون رو به اون متصل کنید اما زیاد به فکر فروش محصول در وبلاگ نباشید چون مکان مناسبی برای این کار نیست تقریبا.

قیمت وبلاگ چقدر است ؟

معمولاً وبلاگ ها به صورت رایگان راه اندازی میشن مگر اینکه شما بخواهید از قالب و یه سری امکانات پولی که خود سرویس دهنده ارائه میده، استفاده کنید و یا بخواید دامنه وبلاگ رو به صورت اختصاصی تغییر بدید.

در غیر این صورت هزینه خاصی برای راه اندازی وبلاگ صرف نمی کنید.

وبلاگ چطور ساخته میشه ؟

شما میتونید با استفاده از سایت هایی که سرویس وبلاگ ارائه می کنند، وبلاگ خودتون رو راه اندازی کنید. در ادامه چند لینک وب سایتِ ، ارائه وبلاگ رو براتون نوشتم:

  1. بلاگفا (blogfa.com)
  2. بلاگ (blog.ir)
  3. بلاگ اسکای (blogsky.com)
  4. رزبلاگ (rozblog.com)
  5. پرشین بلاگ (persianblog.ir)

و از سایت های خارجی برای ایجاد وبلاگ میشه به سایت های زیر اشاره کرد:

  1. Blogger.com
  2. Weebly.com
  3. WordPress.com

استفاده از سایت ساز ها , چگونه سایت بسازیم ؟

استفاده از سایت سازها

از سایت ساز ها هم میتونید برای راه اندازی وب سایت استفاده کنید. سایت سازها معمولاً به این شکل هستند که اکثر مواردی که برای راه اندازی سایت نیاز دارید در اختیار شما میزارن مثل: هاست، دامنه، ایمیل اختصاصی و…

اما سایت سازها مشکلاتی رو هم دارند مثلا:

سایت‌های، سایت ساز آنلاین

وبزی (webzi.ir)

پورتال (portal.ir)

سازیتو (sazito.com)

استفاده از سیستم مدیریت محتوا

استفاده از سیستم های مدیریت محتوا (cms)

تا اینجا سیستم معرفی کرده ایم که می توانید از طریق اون‌ها برای خودتون یا کسب و کار تون سایت ایجاد کنید. استفاده از وبلاگ ها و سایت ساز های آنلاین که هرکدوم معایبی داشتند و زیاد یا قبل انعطاف نیستند.

اما الان میخوام راجب سیستم توضیح بدم که دستتون توی اون بازتر باشه و بتونید شخصی‌ سازی بیشتری در اون انجام بدید.

البته هیچ سیستمی بی عیب و نقص نیست ولی خب این سیستم عیب کمتر و بازدهی قابل قبولی داره.

سیستم مدیریت محتوا (cms)

cms مخفف content management system یعنی سیستم مدیریت محتوا است که  شما میتونید هر وبسایت اعم از، شخصی، شرکتی، فروشگاهی و … رو با اون راه اندازی کنید و هر تغییری که نیاز داشته باشید به صورت دلخواه اعمال کنید.

با سیستم ها فقط هزینه‌ی هاست و دامنه رو میدید و میتونید سایت رو بدون هزینه های دیگه راه اندازی کنید (البته اگه چیز خفن میخواید باید کمی به طراحان قالب پول بدید تا سایتتون از لحاظ گرافیکی و امکانات بیشتر ارتقاع پیدا کنه).

سیستم های مدیریت محتواها معمولا با قالب ها کار می کنند و چون امروزه این سیستم ها خیلی قوی تر شدن، برنامه نویس های زیادی هم برای اون قالب های زیبا و با امکانات کافی نوشتن.

در زیر تعدادی از سیستم های مدیریت محتوا رو معرفی میکنم:

وردپرس (wordpress)

اوپن کارت (open cart)

دروپال (drupal)

جوملا (Joomla)

پرستا شاپ (PrestaShop‎)

سایت وردپرس, استفاده از wordpress cms

سیستم مدیریت محتوای وردپرس (wordpress)

در بین سیستم های مدیریت محتوایی که در بالا نوشتن، وردپرس (wordpress) یکی از محبوب ترین هاست و به خوبی جای خودش رو در جهان به خصوص ایران باز کرده.

علاوه بر امنیت مناسبی که داره خیلی از فروشگاههای فروش فایل قالبهای مخصوص به این سیستم رو می فروشند و برنامه نویس های زیادی در این حوزه فعالیت میکنن و ضمن اینکه کلی آموزش رایگان هم میتونید سرتاسر اینترنت پیدا کنید که این cms رو توضیح داده.

اگر سیستم مدیریت محتوای وردپرس نتونست نیازهای شمارو برآورده کنه، اشکالی نداره، چون این سیستم افزودنی هایی رو هم داره که میتونید به صورت مجزا روش نصب کنید و نیازهاتون رو برطرف کنید که اصطلاحا بهش میگن افزونه یا پلاگین (plugin) .

آموزش راه اندازی سایت با فراوبمستر

ما یه دوره آموزش راه اندازی سایت با وردپرس رو در پیش رو داریم و جواب این سوال که چگونه سایت بسازیم رو در اونجا به صورت کامل بهش میرسیم و ترفند هارو یاد میگیریم. توی این آموزش شما صفر تا صد راه اندازی وب سایت رو یاد میگیرید و میتونید برای خودتون سایت بزنید یا اگه کسب و کاری ندارید، میتونید برای دیگران سایت بزنید.

توی این آموزش یه سری موارد حرفه ای یاد میگیرید، و با پیاده سازی این موارد، میتونید از دیگران برای انجام این خدمت، پول هم دریافت کنید. کاری که خیلی ها الان میکنند.

اگر توی این مسیر به مشکلی برخوردید یا نیاز به مشاوره داشتید، توی همون صفحه در قسمت نظرات بنویسید.بهشون پاسخ داده میشه. موفق باشید و….

با من همراه باشید. روح اله شریفی

 
 
 
 

آزمون چگونه سایت بسازیم؟

پایگاه داده یا دیتابیس چیست ؟*
چرا از برنامه نویسی اختصاصی استفاده نمی‌کنیم؟*
نام شبیه ساز برای برای راه اندازی وردپرس در سیستم خودمان چیست ؟*
فایل های وردپرس را در کدام پوشه شبیه ساز باید قرار داد؟*
cms مخفف چیست ؟*
چطور بفهمیم یک سایت با وردپرس راه اندازی شده است یا خیر ؟*
پیشخوان وردپرس چه جایی است؟*
کدام سایت برای ساخت فروشگاه ساز آنلاین است ؟*
چرا از وردپرس استفاده می کنیم؟*
وبلاگ برای چه سایت هایی مناسب است ؟*

مروری براین مقاله

وب سایت، به صفحه ای در اینترنت گفته می شود که شامل متن و عکس (و گاها فیلم و صدا یا پادکست) است.

Domain که به فارسی دامین نوشته میشه و دامنه می گویند،همان آدرسی است که در مرورگر وارد می کنید و سپس وارد سایت میشوید. به عنوان مثال google.com یا farawebmaster.com نمونه هایی از دو دامنه هستند که با وارد آنها در مرورگرتان وارد سایت می شوید.

هاست به معنی میزبان است. (به این شکل تصور کنید که،) کامپیوتری دائم روشن و به اینترنت متصل است و اطلاعات (سایت ها) در آن ذخیره می شود و زمانی که کاربر نام سایتی رو در مرورگر وارد می‌کند، محتوای سایت (مانند متن، عکس، فیلم و…) از این کامپیوتر خوانده (یا بارگذاری) می شود.

سایت های ایرانی ارائه دهنده وبلاگ:

  1. بلاگفا (blogfa.com)
  2. بلاگ (blog.ir)
  3. بلاگ اسکای (blogsky.com)
  4. رزبلاگ (rozblog.com)
  5. پرشین بلاگ (persianblog.ir)

و از سایت های خارجی برای ایجاد وبلاگ می‌توان سایت های زیر اشاره کرد:

  1. Blogger.com
  2. Weebly.com
  3. WordPress.com

چند نمونه از سایت سازهای آنلاین:

  1. وبزی (webzi.ir)
  2. پورتال (portal.ir)
  3. سازیتو (sazito.com)

از دسـت نـدهیـد… !

آموزش نصب وردپرس روی هاست با کنترل پنل سی پنل (Cpanel)

آیا این مقاله مفید بود؟

از ۱ تا ۵ چه امتیازی می‌دهید؟

میانگین امتیاز از رای

اولین نفر باشید که رای میدهد!

درباره نویسنده ...
روح الله شریفی
در گذر دوران جوانی و شکست های مختلف، فراوبمستر را متولد کردم و چه زیباست این جمله که در راه رسیدن به اهداف حتی شکست خوردن هم باشکوه است پس حتی اگر شکست هم بخوریم، باز هم به خاطر تلاش هایی که کردیم، به خود افتخار خواهیم کرد.
تعداد نظرات: 1

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

جدیدترین مطالب
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال به ایمیل
https://farawebmaster.com/?p=4733
در این مقاله چه می‌خوانید ؟
بارگزاری کمی زمانبر است!
احتما وجود ویدیو | آزمون | gif
online chat
در حال انتقال ...
به هر روشی که راحترید، ما آماده پاسخگویی هستیم.

شماره تماس

013-91015605

WhatsApp , Telegram

09101104711

فراوبمستر - لوگو