بهینه سازی موتور جستجو !
اگر به دنیای دیجیتال مارکتینگ علاقه داشته باشید و یا زمینه کاریتان دیجیتال مارکتینگ باشد حتما کلمه سئو یا بهینه سازی موتور جستجو را شنیدهاید.
این مقاله بهینه ساری موتور جست و جو را توضیح و آموزش بهینه سازی موتورهای جستجو را میدهیم.
SEO مخفف چیست ؟
SEO (سئو) مخفف عبارت Search engine optimization به معنی بهینه سازی موتور جستجو است. از موتور های جستجو میتوان سایت هایی مانند google.com و Yahoo.com و بسیاری از سایت های دیگر را نام برد.

بهینه سازی سایت چیست ؟
فرض کنید شما یک وبسایت فروشگاهی دارید و میخواهید محصولاتتان به صفحات اول گوگل بیاید ، به این معنا که زمانی که کاربری محصول شما را جستجو کرد بتواند در صفحات اول گوگل آن را مشاهده کند.
تعریف سئو
به مجموعه اقداماتی که انجام میشود تا یک محصول یا یک مقاله وارد صفحات اول موتور جستجو (مانند گوگل) شود را بهینه سازی موتور جست و جو (SEO) میگویند.
موتور جستجو چیست؟
موتور جستجو (یا Search Engine – سرچ انجین) ابزاری است که برای جستجو در بستر اینترنت مورد استفاده قرار میگیرد. این ابزار خودش یک وب سایت است و نتایجی که از جستجو بدست میآورد را در صفحه ای نمایش میدهد که به آن صفحه نتایج موتور جستجو یا Search engine results page میگویند.
موتور جستجوی بدون سانسور
موتور های جستجو معمولا نتیج جستجو را سانسور میکنند تا نتایج بهتری برای عموم کاربران خود ارائه دهند اما در این میان موتور جستجویی هم وجود دارد که نتایج را بدون سانسور نمایش میدهد. از موتور جستجوی بدون سانسور میتوان به gibiru.com اشاره کرد.
سئو چطور کار میکند؟
موتورهای جست و جو مانند bing و google از باتها که اصطلاحا به آن خزنده (crawler) گفته میشود استفاده میکنند. خزنده ها وارد صفحات وب سایت شما شده و اطلاعات مورد نیاز را جمع آوری میکنند و آنها را وارد ایندکس (index) میکنند.
ایندکس مانند کتابخانهی بزرگی است که کتابدار هایش میتوانند کتاب هایی (صفحات وبسایت) را که شما به دنبال آن هستید در لحظه در اختیار شما قرار دهند.
در مرحله بعدی الگوریتمهای گوگل صفحات ایندکس شده را آنالیز و وارد صدها فاکتور رتبه بندی میکنند تا صفحاتی که مرتبط با کلمهی سرچ شده است را به کاربر نمایش دهند.
بهینه سازی موتور جستجو (سئو) به دو بخش کلی سئو داخلی (On-Page SEO) و سئو خارجی (Off-Page SEO) تقسیم می شود.
سئو داخلی (On-Page SEO)
سئو داخلی یکی از مهمترین بخشهای سئو وب سایت می باشد. سئو داخلی به این معنا است که تمام صفحات یک وب سایت به شکل صحیحی با هم در ارتباط باشند ، پس خیلی مهم است که این بخش بصورت درستی انجام شود.
موارد مهم در سئو داخلی وبسایت چیست ؟
استفاده درست از کلمه کلیدی :
صفحاتی که در وب سایت ساخته می شوند به طور حتم دارای یک هدفی معینی هستند. با کلمات کلیدی میتوان به موتورهای جست و جو موضوع صفحه را انتقال داد.
عنوان صفحه (Title) :
عنوان صفحه در سئو بسیار مهم است و همچنین در تبهای مرورگر قابل مشاهده است.
بهینهسازی محتوا :
بهینه سازی محتوا به این معنی است که محتوا تولید شده باید دارای کلمات کلیدی مرتبط ، حداقل 300 کلمه و نیاز کابر را برطرف کند. تولید محتواهای کوتاه باعث جریمه شما توسط الگوریتم پاندا می شود.
Alt تصاویر :
در زمان آپلود عکس حتما برای قسمت alt نامی مرتبط با عکس در نظر بگیرید. alt تصاویر به گوگل کمک میکند که اگر یک زمان برای تصویر مشکلی پیش آمد و لود نشد بتواند از ویژگی alt استفاده کند و مفهوم را به کاربر برساند.
رسپانسیو بودن وبسایت :
رسپانسیو بودن به این معنا است که سایت شما در همهی دستگاهها بصورت صحیح نمایش داده شود.
سئو خارجی (Of-Page Seo)
سئو خارجی برای یک وب سایت بسیار مهم است و از دید موتورهای جست و جو از اهمیت بالایی برخوردار است . این روش اگر به درستی و طبیعی انجام شود میتواند نتایج فوق العادهای برای شما به همراه داشته باشد. سئو خارجی هم میتواند باعث پیشرفت سایتتان شود و هم میتواند وبسایت شما را به نابودی بکشد. موضوع مهم در سئو خارجی طبیعی جلوه دادن آن است.
بک لینک سازی :
در سئو خارجی بک لینک سازی از اهمیت بالایی برخوردار است. گرفتن بک لینک به این معنا است که وبسایت تان از سایت های معتبر بتواند بک لینک دریافت کند.
شبکههای اجتماعی :
در آپدیتهای جدید الگوریتم های گوگل سیگنالهای مثبت از شبکه های اجتماعی از اهمیت بالایی برخوردار است. به این صورت که با اشتراک گذاری مطالب در شبکههای اجتماعی میتوان ورودی وب سایت را افزایش داد.
چطور سئو به ارتقای کیفیت مطالب کمک کرد !
در گذشته الگوریتم های گوگل دارای نقصهایی بودند، به طور مثال در کسی که محتوا تولید میکرد میتوانست با تنظیم متنهای بیهوده ، استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی ، ارائه لینکهای بدون هدف ، موتورهای جست و جو را هدف قرار میدادند و با بالا رفتن رتبهشان اقدام به تبلیغات میکردند و درآمد زیادی از این راه کسب کردند.
خوشبختانه طی سالهای اخیر، با بهبود الگوریتمهای موتورهای جستجو و توسعه دانش هوش مصنوعی و تحلیل متن، باعث شده است که چنین مواردی کمتر و کمرنگتر شوند.
انواع سئو
سئو به دو قسمت تقسیم میشود ، سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید.
سئو کلاه سفید به تکنیکها و استراتژی هایی گفته می شود که به قوانین گوگل پایبند است و هدفش خلق ارزش افزوده برای کاربر است اما در مقابل سئو کلاه سیاه به تکنیک هایی گفته می شود که هدفش گول زدن موتورهای جست و جو و تولید محتوا اسپم است . سئو کلاه سیاه میتواند سایت در ریسک بالایی در پنالتی شدن (پاک شدن سایت از صفحات گوگل) قرار دهد.
سایت هایی که پنالتی می شوند ، به قول معروف ورشکسته می شوند و برای برگرداندن آنها باید تلاش و هزینه زیادی صورت گیرد.
هدف از سئو چیست ؟
هدف از سئو ، افزایش بازدید از موتورهای جست و جو و از همه مهم تر گوگل است . این نکته را همه می دانند که بهترین و ارزان ترین راه مسیر ورود به یک سایت از موتورهای جست و جو است. اکنون آشنایی با مورد سئو تنها مختص افرادی که کارشان سئو است ختم نمی شود بلکه تمام افرادی که در این حوضه فعالیت می کنند باید موارد اولیه سئو را بدانند.
جمع بندی
بهینه سازی موتور جستجو به ما کمک می کند که با هزینه مقرون به صرفهای نسبت به تبلیغات در موتورهای جست و جو رتبه کسب کنیم و از این رو بتوانید محصولات و برند خود را به کابر معرفی کنیم.
مروری بر این مقاله
به مجموعه اعمالی که انجام میشود تا یک محصول یا یک مقاله وارد صفحات اول گوگل شود را بهینه سازی موتور جست و جو (SEO) میگویند.