زمانی که سایتی راه اندازی می شود گوگل به آن اعتماد ندارد. تا زمانی که اعتماد گوگل به سایت تازه تاسیس جلب شود، در الگوریتمی به نام الگوریتم سندباکس قرار می گیرد. این الگوریتم به صورت رسمی توسط گوگل معرفی نشده است.
الگوریتم سند باکس (SandBox) گوگل
در فضای گسترده اینترنت، در هر دقیقه چند صد سایت جدید ساخته میشود. در اینصورت، با گذشت زمان، وبسایتهای بیشتری وارد رقابت فضای اینترنت میشوند. رقابت مجازی سایتها یک داور سختگیر دارد که هدفش در هر شرایطی، ارائه بهترین پاسخ به کاربران است؛ اگر با این فضا آشنایی داشته باشید احتمالا میدانید که این داور همان موتور جستجوی گوگل است.
موتور جستجوی گوگل الگوریتمهای زیادی که دارد که یکی از آنها الگوریتم سندباکس است و طبق قوانین خاصی، سایتها را رتبهبندی میکند. حال فرض کنید موتور جست و جوی گوگل بخواهد تعداد انبوهی از سایتهایی که روز به روز در حال افزایش هستند را رتبهبندی کرده و بهترین آنها را در اختیار کاربرانش قرار دهد.
در اینصورت، الگوریتمهای گوگل چگونه میتوانند تمرکز خود را روی سایتهای دارای محتوای ارزشمند قرار دهند، آنهم زمانی که سایتهای جدید به سرعت در حال افزایش هستند؟
در این موقعیت، برای اولین قدم، سایتهای جدیدی که بهتازگی وارد دنیای اینترنت میشوند، از سایر سایتها که دامنه اعتبار بالاتری دارند، جدا میشوند تا به این واسطه، میدان رقابت عادلانهتری ایجاد شود. در اینجاست که الگوریتم سندباکس گوگل بهمیان میآید. این الگوریتم مانند یک فیلتر عمل کرده و سایتهای جدید را از سایر سایتها تفکیک میکند.
ویدیو آموزش الگوریتم سندباکس
دلیل انتخاب سندباکس!
سندباکس به فارسی به معنی جعبه شنی است . جعبه شنی مکانی است که کودکان برای بازی کردن به آن قسمت میروند ، معمولا جای بیخطری است تا به کودک آسیبی نرسد.
دقیقا رفتار گوگل هم با وبسایت به همین گونه است گوگل سایت های تازه تاسیس را در سند باکس نگه میدارد تا زمانی که ارزیابی شوند و به دنیای رقابت با سایت های دیگر بپردازند.
البته تا به امروز گوگل وجود الگوریتم سند باکس رو تایید یا رد نکرده است ، اما تجربه وبمستران نشان داده که زمانی که سایت تازه تاسیس میشود و نمیتواند رتبه خوبی بگیرد و پس از مدتی ترافیک به سایت افزایش میابد ، وجود چنین الگوریتمی است.
آیا گوگل سند باکس را قبول دارد؟
آیا الگوریتم سندباکس وجود دارد؟
در سال 2016 یکی از وبمستران دنیای سئو ، سوالی در تویتر مطرح کرد که آیا الگوریتمی به عنوان سند باکس وجود دارد؟ و در جواب آن گری الیس گفت که : ما الگوریتمی به عنوان الگوریتم سند باکس نداریم، نگرانش نباشید.
در سال 2018 جان مولر اعلام کرد که ما الگوریتمی به عنوان سند باکس نداریم اما الگوریتمی داریم که مشابه با ویژگیهایی است که توسط وبمستران مطرح شده ، و ما توسط آن سایت هایی که تازه تاسیس میشوند را مورد بررسی قرار میدهیم ، تا سایت هایی که قصد بر تولید صفحات اسپم و بیارزش را دارند را شناسایی کنیم.
تمامی سایتها در sandbox
آیا تمامی سایتها در الگوریتم سند باکس قرار میگیرند؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم، خیر؛ تمامی سایتها در الگوریتم سندباکس گوگل قرار نمیگیرند. ممکن است الگوریتم سندباکس برای برخی سایتها اصلا فعال نشود. همچنین ممکن است قرار گرفتن سایت در الگوریتم سندباکس، به دلایل مختلف، به صورت آهسته انجام شود، بهطوری که مدیر سایت یا وبمستر اصلا متوجه آن نشود.
در این میان، ذکر این نکته نیز ضروری است که سایتهایی که به شکل ناگهانی راهاندازی میشوند، در سندباکس گوگل قرار میگیرند؛ اما در این مورد هیچ نگرانیای وجود ندارد و پس از طی کردن مراحل لازم از سندباکس خارج میشوند.
در واقع، غالبا تمامی سایتها میتوانند در این الگوریتم قرار بگیرند، گرچه فاکتورهای زیادی وجود دارد که روی مدت زمان ماندگاری سایتها در الگوریتم سندباکس موثر است. در این صورت اگر سایتی برای استفاده از کلمههای کلیدی پررقابت در تلاش باشد، حتما در معرض بررسی توسط الگوریتم سند باکس گوگل قرار میگیرد و سایتهایی که درگیر این کلمات کلیدی نمیشوند، در معرض بررسی الگوریتم سند باکس گوگل نیز قرار نخواهند گرفت.
مدت زمان الگوریتم سندباکس
مدت قرار گرفتن در الگوریتم سندباکس گوگل چقدر است ؟
بازه زمانی قرار گرفتن سایتهای مختلف در الگوریتم سندباکس گوگل متفاوت است و به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. غالبا سایتها بین سه تا چهار ماه در الگوریتم سندباکس گوگل قرار میگیرند؛ که بستهبه نوع سایت این مقدار میتواند متفاوت باشد (مثلا 6 ماه).
همانطور که در بالا نیز اشاره شد، در صورتیکه سایت درگیر کلمات و عبارات پررقابت نباشد، با احتمال خیلی کم در الگوریتم سند باکس قرار نمیگیرد؛ اما در صورتی که سایت با کلمات کلیدی پررقابت فعالیت کند، طبق ساختار و استراتژی الگوریتم سندباکس، در مدت زمان نامشخصی تحت بررسی و آنالیز قرار خواهد گرفت.
چگونه متوجهی سندباکس شویم؟
چگونه متوجه شویم که سایت در الگوریتم سندباکس قرار دارد؟
تا زمانیکه در الگوریتم سندباکس گوگل قرار داشته باشید، گوگل بات بهطور منظم به سایت شما سرمیزند و صفحات شما را بررسی میکند. برای این منظور میتوانید بازدیدکنندههای سایت خود را بررسی کنید. گوگل دقیقا میداند که سایت شما وجود دارد و اطلاعات سایت شما را نیز بررسی میکند، اما آن را در SERP اصلی خود لیست نمیکند و این مسئله، به دلیل قرار گرفتن و تحت نظارت بودن سایت شما در الگوریتم سندباکس گوگل است.
شما میتوانید برای مطمئن شدن از این موضوع به ابزار سرچ کنسول سایت خود سرزده و ترافیک ورودی کلمات کلیدی سایت خود را بررسی کنید. در این صورت، اگر ورودی سایت شما از عباراتی بهجز کلمات کلیدی اصلی سایت باشد، به احتمال زیاد گوگل سایت شما را در الگوریتم سندباکس قرار داده است.
علاوهبرآن، شما با استفاده از ابزارهای تشخیص سندباکس نیز میتوانید متوجه شوید که آیا سایت شما در الگوریتم سند باکس قرار دارد یا خیر؛ برای این منظور نیز تنها کافی است عبارت Google Sandbox Checker Tool را در گوگل سرچ کرده و از ابزارهای موجود استفاده کنید.
خارج شدن از سندباکس
چگونه میتوان از الگوریتم سندباکس گوگل خارج شد؟
در ابتدا باید بگوییم که اگر سایت با یک دامنه تازه ثبت شده است، مدیر وبسایت نباید انتظار داشته باشد که سایتش بهسرعت در صفحه نتایج گوگل قرار بگیرد. در بسیاری از موارد، تقریبا 6 ماه طول میکشد تا گوگل یک سایت تازه تاسیس را به عنوان یک سایت معتبر شناسایی کند و آن را از الگوریتم سندباکس خارج کند؛ گرچه اگر وبمستر برای سئوی سایتش تلاش کند و ناامید نشود، در این مدت رتبه سایت بهطور آهسته رشد خواهد کرد.
با این حال، در مدت زمانی که سایت در الگوریتم سندباکس قرار داشته و تحت نظر مداوم گوگل نیز میباشد، مدیر این وبسایت میتواند تلاش کند تا گوگل سریعتر سایت را به عنوان یک سایت دارای محتوای ارزشمند شناسایی کند. در واقع، توجه به سئوی سایت و رعایت برخی نکات میتواند در خارج شدن سایت از الگوریتم سند باکس گوگل بسیار موثر باشد. نکات قابل توجه برای خارج شدن از الگوریتم سندباکس گوگل عبارتند از:
- سعی کنید برای سایت خود از سایتهای معتبر و مرتبط مانند یوتیوب و یا آپارات،بکلینکهای ارزشمند بگیرید.
- به فکر تولید محتوای ارزشمند و بروز باشید
- لینک سازی داخلی سایت خود را به بهترین و موثرترین شکل انجام دهید.
- سعی کنید محتوا برای کاربر تولید و از کلمات کلیدی ، زیاد استفاده نکنید.
- برای گرفتن رتبه سعی کنید روی کلمات کلیدی بلند تمرکز کنید
- استفاده از روشهای سئوی کلاه سیاه مانند خرید بکلینک را جدا فراموش کنید.
- از شبکههای اجتماعی، سیگنالهای مثبت بگیرید.
- مطالب پیشنهادی
البته این نکته را نیز مدنظر داشته باشید که انجام دادن هر یک از این نکات و بهینهسازیها، الزاما به معنای بیرون آمدن سایت شما از الگوریتم سندباکس نیست و در واقع، شما با انجام کارهایی که برای گوگل ارزشمند و مثبت است، میتوانید روی درک بهتر گوگل از سایت خود تاثیرگذار باشید. در اینصورت سایت شما میتواند بهعنوان یک سایت ارزشمند شناخته شود و در صفحات نتایج گوگل نیز نشان داده خواهد شد.
مروری براین مقاله
سندباکس به فارسی به معنی جعبه شنی است . جعبه شنی مکانی است که کودکان برای بازی کردن به آن قسمت میروند ، معمولا جای بی خطری است تا به کودک آسیبی نرسد. دقیقا رفتار گوگل هم با وبسایت در الگوریتم سندباکس به همین گونه است.
شما میتوانید برای مطمئن شدن از این موضوع به ابزار سرچ کنسول سایت خود سرزده و ترافیک ورودی کلمات کلیدی سایت خود را بررسی کنید. در این صورت، اگر ورودی سایت شما از عباراتی بهجز کلمات کلیدی اصلی سایت باشد، به احتمال زیاد گوگل سایت شما را در الگوریتم سندباکس قرار داده است.
سعی کنید از سایتهای معتبر بکلینک ارزشمند بگیرید (این کار در الگوریتم سندباکس نیاز به تجربه دارد).
- به فکر تولید محتوای ارزشمند و بروز باشید
- لینک سازی داخلی سایت خود را به موثرترین شکل انجام دهید.
- سعی کنید محتوا برای کاربر تولید و از کلمات کلیدی ، زیاد استفاده نکنید.